Dags för sättning – Stjärnlastbilen är på väg

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 21.24.35
Illustration av Anja Sundbom

Nu har det äntligen blivit dags för sättning av bilderboken Stjärnlastbilen, som kommer ut på Kikkuli Förlag i höst.

Det ska bli så spännande och jag fullkomligt älskar Anja Sundboms illustrationer! Jag är så oerhört glad att hon ville åta sig uppdraget att illustrera boken. Det blev  bättre än vad jag ens kunnat föreställa mig!

Boken handlar om Ansgar som en kväll ligger i sin säng och hör en lastbil rulla in på grusgången utanför huset. Han reser sig upp och ser hur det är pappans lastbil som står där ute och skimrar av stjärnstoff. Hur är det möjligt? Ansgars pappa som dog för en vecka sedan!

Tillsammans åker Ansgar och pappan upp i rymden med lastbilen för att uppleva sånt de inte hann med när pappan levde. Sånt som bara kan ske i gränslandet mellan saga och verklighet.

Boken vänder sig till något mindre barn, men kan också passa för lite äldre, där boken med fördel kan användas som en bas för att diskutera liv och död.

 

Skärmavbild 2015-07-06 kl. 21.24.21
Illustration av Anja Sundbom

 

4 reaktioner till “Dags för sättning – Stjärnlastbilen är på väg”

    1. Vad roligt att du tycker det Eva! Ja, den här boken ligger mig varmt om hjärtat av anledningar som jag kommer berätta mer om vid ett senare tillfälle:)

  1. Temat berörde mig direkt jag läste det korta inlägget. Ser fram mot att läsa hela boken.

    1. Vad roligt att höra Birgitta! Ja, jag hoppas att boken lyckas ta upp svåra saker samtidigt som den är hoppfull och fylld med fantasi:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>